Kirjoittaja Aihe: Suuri reseptiketju  (Luettu 73486 kertaa)

Fifi

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #30 : 26.01.2012, 10:55 »
Paprika-mozzarella salaatti

pari paprikaa/syöjä
mozzarella/syöjä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
pestoa

Huuhtele ja pilko paprikat lohkoiksi uunikulhoon. Kaada päälle oliiviöljyä ja rouhaise mukaan mustapippuria ja suolaa. Paista grillivastuksen alla kunnes alkavat hieman mustua.
Asettele kuumat paprikat lautasille, laita päälle mozzarella viipaleet ja pestoa..

menee siltään mutta myös pihvien lisukkeena.

DeFeis

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #31 : 05.02.2012, 22:46 »
Tipujuttu

* Kanan rintafileitä määrä X
* Mustaa koskenlaskijaa
* Pekonia
* Ruokakermaa 2,5dl
* Mielihalun mukaan pottua, parska- ja/tai kukkakaalia, sieniä, sipulia, whatever.

Näytä tipuntisseille vähän paistinpannua (kevyt väri pintaan). Sen jälkeen tiput pois pannulta ja täyttöön. Täytetään pekonilla (pari siivua) ja mustalla koskenlaskijalla oman maun mukaan, rullataan kerälle ja cocktailtikulla kiinni.

Täytetyt tiput laitetaan uunivuokaan lisukkeiden kanssa. Sekaan kerma ja mausteet (suola ja pippuri riittää). Vuoka uuniin +225 asteeseen noin 40 minsaksi. Ja sen jälkeen ei kun syömään.....

mauje

  • Smurffit
  • V.I.P.
  • *
  • Viestejä: 1464
  • Siitä ei ole lainkaan vaivaa...
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #32 : 02.03.2012, 18:31 »
 Floggerinakit

Valmistetaan kuten norminauravat, mutta nakit hapsutetaan puolivälin paikkeille vain toisesta päästä.

Saapa ajatuskin ruokaa syödessä ::)

LadyMask

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #33 : 13.03.2012, 18:56 »
PESTO, JOTA ET KAUPASTA SAA:

  -50 gr pinaattia (eli noin 1 dl) Kaupan pakastepinaatti on 50 gr.

  -1 dl hienonnettua persiljaa (itse käytän aina persiljaa osana)

  - 1-2 valkosipulia

  -1 rl manteleita hienonnettuna (löytyy kaupasta pussi,jos laiskottaa)

 - 1 rl kuivattua/tuoretta basilikaa (tuoreesta tietty parenpaa)

 - 1dl  raastettua emmentalia (parmesan käy, mutta muuttaa makua)

 - 1dl öljyä (rypsi, oliivi ), mutta minusta vähenpi riittää. Riippuu miten löysää haluat.

 - suolaa ja maustepippuria maun mukaan. ELI MAISTELE !!!!!!!

Tehosekoittimella tulee nopeasti, mutta olen joskus tehnyt ilman mitään kummempia
vekottimia, tulee vain vähän kokkareisenpaa, mutta ei se makuun vaikuta.

Syödään spagetin päällä (siis pestoa ei lämmitetä, spagetti kyllä :))

Itse olen usein tehnyt suuren määrän ja sitä syödään leivän päällä, kun
mieli tekee. Säilyy hyvänä jääkaapissa pari päivää.
HUOM: ei kestä pakastamista, tulee vetistä.

-Annos on noin 2henkilölle, tuplaa määrät, kun ensin kokeilet ja, jos pidät mausta.

mimoosa

  • Baarikärpänen
  • ****
  • Viestejä: 843
  • TrueVanilla
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #34 : 19.03.2012, 00:25 »
KIMCHI

Korean lahja maailmalle!
Teen omani aina "mututuntumalla", joten määrät on arvioita.

reilu kilo kiinankaalia
merisuolaa
5 vartta kevätsipulia
3-5 valkosipulin kynttä
n3cm pala inkivääriä
2rkl cayennepippuria (tai kodjokaroa. Jos löydät jostain, vinkkaa minullekin)
2 rkl kalakastiketta
1tl sokeria

Kaalista käytetään ne vaaleimmat osat, vihreimmät ja ohuimmat voit leikata pois. Pese lehdet huolellisesti ja "murskaa" niiden solukkoa vähän rikki, itse olen käyttänyt tähän pientä kaulinta, jokaiselle lehdelle yksitellen. Tarkoitus on vaan vähän rikkoa soluja, ei tehdä mitään muusia.  Leikkaa lehdet n 5x5 cm paloiksi ja lado ne vaikka siivilään vuorotellen reilun merisuoan kanssa (1kg kaalia vaatii n. 30g suolaa). Anna valua vaikka kolme tuntia.

Pilko kevätsipuli (siitäkin voi ohuimmat ja vihreimmät osat jättää pois), ja hakkeloi valkosipuli ja inkivääri.

Huuhtele kaaleista pois enimmät suolat ja sekoita ne mausteiden ja kalakastikkeen  kanssa. Suolaa voi tässä vaiheessa vielä joutua lisäämaankin, kannattaa maistaa. Käsin sekoittaessa herkkäihoisen kannattaa käyttää kumihanskoja. Pippuria pitäisi olla niin paljon, että salaatti on kauttaaltaan tosi punaista, mutta cayennellä en ole sellaista saanut aikaan. Käytä tiiviskantista astiaa, jossa voit säilyttää haisevan ruuan (tai jos sulla on hapatusruukku, käytä sitä).

Jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön ja siirrä kolmeksi vuorokaudeksi jääkaappiin, sitten olisi valmista syötäväksi. Ensisuullinen tuo yleensä vedet silmiin, mutta siihen tottuu ja syön tätä lähes kaiken kanssa. Koreassakin tämä on osa joka ateriaa. Tämä on vanha kasvisten säilöntätekniikka, joten kama säilyy hyvin. Ja on teveellistä.

Tarjoa vaikka bulgogin kanssa. Itse en ole sitä valmistanut, mutta tässä joku ohje:
http://jupenkeittiossa.blogspot.com/2011/12/bulgogi-eli-oppimatka-korealaisen-ruoan.html

Dominaattori

  • Smurffit
  • Kanta-asiakas
  • *
  • Viestejä: 281
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #35 : 19.03.2012, 01:48 »
Tää pitää pistää myös tänne kaikkien riistamiesten ja naisten iloksi. Eli kun sorsasta, jäniksestä tms. pienriistasta jää sitä rintalasta, siipi etc. roipetta niin luineen päivineen kattilaan tunniksi kiehumaan. Sen jälkeen erotellaan lihat luista ja lientä keitetään hiukan kasaan. Joukkoon halutut mausteet, 1 dl valkkaria, erotellut lihat (tulee muuten uskomattoman paljon), hapankermaa, juurekset pieniksi pilkottuina ja sieniä jos niistä tykkää. A1-luokan riistakastike on valmiina kun annat muhia vielä juuresten tarpeen mukaan. Saa/pitää siis säveltää mausteiden ja muiden aineiden suhteen, mutta perusresepti on aivan SAATANAN hyvä.  >:D

Norja

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #36 : 19.03.2012, 02:09 »
Dominaattorin riistapata on varmaan sairaan hyvää. Mulla on jo joitakin vuosia ollut tapana väsätä lihapataa chilityyliin. Perusohje on helppo. Lihaa, sipulia, chiliä, mausteita, nestettä. Paistetaan ja haudutetaan. Kuitenkin jos haluaa todella mehevää ja maistuvaa kunnon Old Tyme Texas Chiliä on netin BBQ Pit Boysien ohje mitä parhain. Se on grilliin suositeltu jolloin savunmaku kruunaa soosin, mutta resepti sopii myös tavan kotihellalle. Huomaa, että variaatioita ja muuntelua voi tehdä koko ajan riippuen esimerkiksi siitä mitä sattuu kaapista löytymään. Perinnedikkareille voin jo tässä vaiheessa kertoa, että kyseinen safka oli postivaunuasemilla matkailijoiden ilmaisena ruokana pitkillä ja pölyisillä reiteillä kun taas juomat piti maksaa. Helppo valmistaa, hyvän näköistä ja maistuvaa. Näillä ohjeilla onnistut! Its up to you=)

Chili: http://www.youtube.com/watch?v=W8_63NiTENw

BBQ-kastike: http://www.youtube.com/watch?v=yyHP1uzurxk

PS: Ruokailumusiikkina countryä, rocka/hillbillyä tai bluesia. No ehkä ei bluesia.

SMIle

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #37 : 19.03.2012, 19:51 »

Mr.Vic

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #38 : 19.03.2012, 21:36 »
[urlhttp://vanha23.1g.fi/data/Vaahtokarkki.pdf]Hyviä vaahtokarkkeja[/url]  :P

Massan voi halutessaan värjätä elintarvikevärillä.

swan

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #39 : 29.03.2012, 20:28 »
Sekametelikaalilaatikko


Kaalin ystävä(friikki) kun on, niin en malta tätä pläjäystä olla mainitsematta. Osin taas kaivettu kaapista mitä löytyi.

kilo valkokaalia

400g sikanautajauhelihaa

1 iso  suippopaprika

1 iso  sipuli

1 iso porkkana

kaksi kourallista riisiä

ananaspaloja kourallinen

pieni purkki säilykeherkkusieniä

 n. desi soijakastiketta

2 kasviliemikuutiota

valkosipulimurskaa ruokalusikallinen

10 valkosipulin kynttä

ripaus rouhittua mustapippuria

2 rkl hienosokeria

1 tlk hienoa merisuolaa


Suikaloin melko ohueksi kaalin ja keitin vedessä, joka juuri riitti keittämiseen.Porkkanasiivut, soijakastike,kasvisliemikuutiot ja valkosipulimurska sekaan.Keittoaika n. 15 min.

Jauhelihan paistoin lähes kypsäksi ja nakkasin kaaliporkkana keitoksen sekaan vuokaan. Samoin heittelin muut ainekset sekoittaen mukaan ja paistoin 200 asteisessa uunissa n. 45 min.

Yksinhän syön eikä kukaan valita.  :D
« Viimeksi muokattu: 29.03.2012, 20:44 kirjoittanut swan »

Dominaattori

  • Smurffit
  • Kanta-asiakas
  • *
  • Viestejä: 281
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #40 : 29.03.2012, 23:12 »
Krapulapyttipannu:

Broilerin koipia tai rintapaloja kun on uunissa laitettu ja jäljellä on enää 1-2 kpl niin plokataan niistä lihat irti. Paistolientä pannulle, pilkotut (keiytetyt) perunat, lihat + sipuli sekaan  ja paistetaan sen verran kun pyttipannua kuuluu. Mausteeksi broilermaustetta, grillimaustetta, kuivattua persiljaa + muuta maun mukaan. Lopuksi lorautetaan joukkoon kermaa ja annetaan sen hetki kiehua kasaan. Sitten voi sammuttaa levyn, heittää juustoraastetta päälle ja sekoitellaan sen verran että juusto sulaa joukkoon.

Ei todellakaan mikään light-vaihtoehto, mutta hyvää on.

Mr.Vic

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #41 : 01.04.2012, 22:42 »
Uunilohi Vicin tapaan

Kaikki tarpeet lähikaupasta, joten ei mitään rakettitiedettä.

- sopivan kokoinen jötkäle lohifilettä (kilon pala oli sopiva)
- pari sipulia
- creme bonjourin cuisine "valkosipuli & yrtit"
- pussillinen katkarapuja
- valkosipulioliiviöljyä
- suolaa & pippuria

Perkaa fileestä ylimääräiset ruodot (helppo apu: käyrät suonipihdit)
Mätkäise fisu riittävän isolle pellille (reunalliseen)
Jauha päälle tuoretta suolaa ja pippuria
Kaada päälle loraus öljyä
Pilko sipulit ja levittele tasaisesti kalan päälle
Kaavi creemit purkista ja levitä kalafileen "harjan" päälle paksuksi "hunnuksi"

Paista uunissa 175 asteen lämmössä noin puoli tuntia / 1kg kalaa kunnes se on mielestäsi kypsää.
Katkaravut kannattaa lisätä vasta kun kala on ollut 15min uunissa, ettei niistä tule sitkeitä pirulaisia.

swan

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #42 : 21.05.2012, 21:07 »
Hapan ja imelä perunasalaatti

Löysin taas jääkaapista kaikenlaista. Idea iski kahdesta isosta raa'asta perunasta.

1   maustekurkku
1   omena
2   keitettyä perunaa
20 kpl vihreitä paprikatahnatäytteisiä oliiveja
1   sipuli
20 kpl kokonaisia säilykeherkkusieniä
1   rkl  valkosipulimurskaa
1  rkl hapanimelää chilikastiketta

Pilkotaan ja sekoitellaan.


Maistui kivalta kun testasin rkl:sen  :)



Nti Solmu

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #43 : 27.09.2012, 22:29 »
Koska ainoa kalaresepti oli Mr. Vicin sairaan hyvä uunilohi, kannanpa korteni kekoon:

4 isoa ahvenfilettä
rasia sieniä
isohko sipuli
(ruoka)kermaa
suolaa

Silppua sienet ja sipuli, suolaa maun mukaan. Tee ahvenista 'tötteröitä' (pyrstö kiinni kaulaan esim. hammastikulla) ja täytä silpulla. Asettele kalat ja ylimääräinen silppu syvään uunivuokaan ja kaada kerma päälle. Kerman pinta saisi siis olla kalojen yläpuolella.

Uunissa 175oC, n. 30-40 min.

Suositellaan tarjottavaksi maa-artisokka-peruna-muhennoksen kera.

Coachingmaster

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #44 : 28.09.2012, 11:07 »
Paha virhe lukea tätä viestiketjua nälkäisenä...