Kirjoittaja Aihe: Suuri reseptiketju  (Luettu 73509 kertaa)

onnis

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #45 : 17.10.2012, 16:43 »
Juuri tehty ja syöty bataatti-porkana-kolmenjuuston ruokakerma sosekeitto...helppo tehdä..bataatti ja porkanat pieniksi..keittely ja soseutus...mausteena kasvisfondi ja suola... tietty tuo kermakin..tarjottaessa keitonpäälle raejuusto...kyytipoikana ruisleipä..(itse tehty) ja salaatinlehvät päälle sekä rasvaton maito!!

Vinkkinä...lapsille saa kivan spagetti-nakki annoksen kun pienii nakin ja tunkee siitä pituus-suunnassa läpi spagetit (tietty ennen keittämistä ::))...ja sen jälkeen vasta keittelee teokset. Luultavasti uppoavat hyvin vesseleille :D..se on se esillepano nääs...

mimoosa

  • Baarikärpänen
  • ****
  • Viestejä: 843
  • TrueVanilla
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #46 : 13.12.2012, 11:27 »
Pimeisiin talvi-iltoihin ja muihinkin tilaisuuksiin:

Chai latte

Glögi-maustetta (tai erikseen neilikkaa, kanelia, kardemummaa, pomeranssin kuorta, inivääriä, pikkasen mustapippuria esim)
Mausteet haudutellaan jonkun hyvän mustan teen kanssa vahvaksi, 10-15min. Itse käytän pu-erhia, mutta muutkin käy. Sit mukiin ja päälle ehkä kolmannes kuumaa, mieluiten vaahdotettua maitoa. Päälle kanelia ja makeuta halutessas (ruoko)sokerilla.

tää on  :love:




Ms. M

  • V.I.P.
  • *****
  • Viestejä: 2965
  • An' I don't give a damn 'bout my bad reputation.
  • Galleria
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #47 : 01.01.2013, 20:03 »
Pesto-leivät

Ruisleipää (empiiristen tutkimusten mukaan Reissumies on tässä parasta)
Pestoa (joko itsetehtyä tai sitten Pirkan vihreää pestoa)
Tomaattia
Juustoa (Empiiriset tutkimukset osoittavat esimerkiksi Oltermannin tai Emmentalin olevan parhaita)


Paahda leipä lämpimäksi, laita pesto lämpimälle leivälle, juusto siihen päälle ja siivuta tomaatti juuston päälle. Yksinkertaista, mutta HYWWÄÄ. Varioida voi monella tapaa, vaihtaa tomaatin paprikaan, juustona voi olla vaikka mozzarella, mutta peston tulee olla hyvälaatuista ja mahdollisimman tuoretta.

pistorasia

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #48 : 12.01.2013, 21:45 »
Viikonlopun 'slow food'-hirvipata, tänään testattu ja ihan pirun hyväksi todettu !

400-500g hirvenlihaa (ei-niin-hyvät-ruhonosat käyvät loistavasti pitkään haudutettaviin patoihin)
1 pullo olutta
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 oksaa tuoretta timjamia
4 katajanmarjaa
(metsäsieniä)
suolaa
pippuria
3-4 rkl vehnäjauhoja

Liha on otettava lämpiämään huoneenlämpöön n. tunti ennen kypsennystä. Paloittele liha n. 4 sentin kuutioiksi ja mausta se suolalla ja pippurilla. Ruskista lihapalat pienissä erissä voissa pannulla tai kypsennyspadassa. Viipaloi sipuli ohuiksi siivuiksi ja kuori valkosipulinkynnet. Ruskista sipulit. Jos käytät kuivattuja sieniä, laita ne likoamaan lämpimään veteen. Itse käytin kuivattuja suppilovahveroita.

Laita pataan lihat ja kaada päälle olut. Lisää vettä, tai sienten liotusvettä, kunnes lihat juuri ja juuri peittyvät. Lisää mukaan myös sipulit, timajmi ja katajanmarjat. Peitä kannella ja laita uuniin, hauduta miedolla lämmöllä vähintään tunti. Itse haudutin kolmisen tuntia, jolloin lihasta tuli todella mureaa. Tarkista välillä, ettei neste haihdu. Lisää vettä tarvittaessa. Lopuksi lisää sienet mukaan pataan, ja hauduta vielä 10 minuuttia.

Lopuksi sekoita vehnäjauhot pieneen osaan padan lientä. Kaada jauho-liemi-seos koko ajan hämmentäen pataan ja anna suuruksen kypsyä pari minuuttia. Tarkista maku, ja mausta tarvittaessa oman maun mukaan.

Hirvipadan seuralaisena meillä oli peruna-bataattimuussia ja pihlajanmarjahyytelöä. Ruoka sai kehuja ja ylistystä myös isännältä, ja kyökkinarttu kehräsi tyytyväisyyttään  ;)

mrorja

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #49 : 22.01.2013, 09:50 »
Laitetaas orjan oma versio vihreästä thaicurrystä

n 400g broilerin fileesuikale(maustamaton)
vihreä paprika( toki ei värillä väliä ja muun värinen   toisaalta tuo väriä valmiiseen ruokaan)
1-2 valkosipulin kynttä oman maun mukaan(itse käytän valmista valkosipulimurskaa)
n 4 ruokalusikallista vihreää currytahnaa
2 rkl kalakastiketta
1 prk kookosmaitoa
1-2 rawit-chiliä (chilimäärä on ihan oman maun mukaan ja tota chiliä ei edes välttämättä tarvi mut itse tykkään;))
1 rkl inkivääriä

Laita öljyä pannulle ja murskattu valkosipuli, pikkasen kuullota, lisää broilerifileet. Ruskista. Lisää pilkottu paprika, currytahna ja inkivääri ja kalakastike.
Seuraavaksi kookosmaito. Ja viimeiseksi pieniksi pilkotut chilit (siis jos tulisuutta haluat >:D)Sekoita kunnolla ja keitä noin 20 minuuttia
Tarjoile jasminriisin  kanssa

Ole varovainen...voi viedä kielen mennessään joka ainakin näin orjalle on huonompi juttu :))

Myssy

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #50 : 08.02.2013, 17:23 »
Maukas broiler-pekoni kastike

400 g hunajamarinoituja broilerin filesuikaleita
140 g pekonikuutioita
2,5 dl kevytfloora
1 banaani
1 valkosipulinkynsi
0,75 rkl kanafondia
currya
mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen

Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Kuumenna pannussa pekonikuutioiden ja curryn kanssa.
Vähennä hieman lämpöä ja kypsennä filesuikalet samassa pannussa.
Lisää joukkoon kuorittu ja pilkottu banaani. Sekoita hieman.
Kaada joukoon kevytfloora sekä kanafondia. Anna kaiken lämmetä kunnolla, lopuksi vastarouhittua mustapippuria myllystä.
Tarjoile riisin ja salatin kera.

SSturmer

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #51 : 08.02.2013, 21:15 »
Rocky Road -karkit

200 g maitosuklaata
250 g tummaa suklaata
1 prk (n. 400 g) sokeroitua kondensoitua maitoa
50 g voita
200 g lakritsipaloja
100 g vaahtokarkkeja
3 dl suolapähkinöitä

Paloittele  suklaat. Sulata suklaat, kondensoitu maito ja voi paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä välillä sekoitellen. Leikkaa lakritsipalat pariin osaan ja vaahtokarkit koosta riippuen 2–4 osaan.

Sekoita lakritsit, vaahtokarkit ja pähkinät sulaan suklaaseokseen. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim. lasagnevuoka). Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia ja leikkaa paloiksi. Toffee säilyy huoneenlämmössä kuivassa paikassa noin viikon.

Myssy

Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #52 : 04.03.2013, 11:38 »
Nürnbergin pastaa
kahdelle

200 g (1 pkt) Nürnbergin bratwurstia
250 g tuorepastta, fetucciniä
2 dl Valion kolmen juuston ruokakermaa
1 (80 -100 g) punasipuli
muutama herkkusieni
hieman juustotraastetta
vasikkafondia
mustapippuria
suolaa

Laita pastavesi kiehumaan, seuraa pakkauksen keittoohjeita.
Kuori ja pilko punasipuli, pistä kuumaan pannuun. Vähennä lämpöä.
Lisää pilkotut herkkusienet ja bratwurstit. Vastarouhittua mustapippuria suoraan myllystä sienien päälle.
Kaada sekaan ruokakerma sekä heiman vasikkafonia. Laita sekä mahdollisesta myös hieman juustoraastetta, esim. emmenthalia.
Kaiken lämmittyä kaada mukaan valmiiksikeitetty pasta ja sekoita. Valmista!

submiesjns

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #53 : 19.10.2013, 22:57 »
Itse kun tykkään väkerellä keittiössä ja omaan suht pienet tulot tuli mieleen ajatus tälläisestä. Hakemalla en ainakaan löytänyt aiempia. Liekkö ollut? Eli päivän vinkkejä helpoista ja halvoista, terveelisistä sapuskoista. Ehkä helpottaa jotakuta viikon ruokalistan suunnitelussa!! Reseptit voi olla lainattuja, varastettuja tai omia ;)

Alkuun heitän helpon Bataattisosekeiton ohjeen:

1kpl bataatti
2-3kpl porkanoita
kolmenjuuston ruokakermaa tötsä 2,5dl
kasvisliemikuutio tai mieluumin kasvisfondia 2-3rkl
tarjoiluun raejuustoa 2,2%

Tämä satsi on n.3l kattilaan tehty!
eli juurekset pieniksi, niin pieneksi että, menevät keitettyinä sauvasekoittimella soseeksi!! Keitä ne ;D Lisää kasvisfondi/kuutio.  Soseuta, lisää ruokakerma ja kiehauta. Keittelyvaiheessa nestettä kannattaa laittaa hiukka vähemmän jotta sakeus sattuu mieleiseksi. Nestettä saa lisättyä. Tekemiseen menee aikaa noin 15-20min. Tarjoillessa raejuustoa keiton päälle, ruisleipää rinnalle ja lasimaitoa. Porkana antaa sekä väriä että makua. Kuta orassinpi keitto on, sen parempi. Itse en lisäile suolaa keitokseen, joten tarkista se omanmaun mukaiseksi. 3l kattilasta irtoaa n. 6pv sapuska joten hinnankiroissa soppa ei ole :) Kaloritkin jää melkoisen maltillisiin lukemiin. Subeille tämä keittiötaito on erityisen tärkeää. ;) Katsotaan saako ketju kannatusta enempikin ja jää henkiin :D

Näemmä heti löytyi viisaampia ja löytyi jo olemassa oleva ketju resepteille. Jos ylläpito haluaa voi tämän reseptin sinnekin liitää. Tämän ketjun alkuperäinen idea oli minulla pysytellä nimenomaan helpoissa, halvoissa ja terveellisissä sapuskoissa. Sapuskoissa joita ehtii valmistaa arkenakin. Jos ketjut vastaavat toisiaan en pane siirtoa vastaan. :)
« Viimeksi muokattu: 19.10.2013, 23:23 kirjoittanut submiesjns »

Queena

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #54 : 20.10.2013, 14:34 »

submiesjns

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #55 : 20.10.2013, 14:46 »
Juu...näkyi olevan juuri se sama jonka olemassa olosta minua valistettiin. Siihen liityen tein juuri tuon lisäyksen tuohon viestiini :) Tekevälle sattuu, tekemättömälle ei satu mitään ;)

Glori

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #56 : 20.10.2013, 14:58 »
Yhdistin ketjut :)

Ja paljastan samalla oman halvan, terveellisen ja nopean reseptin (Nikitalta muokatun, kiitoksia vaan).


Tomaattinen linssikeitto
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk punaisia linssejä (kypsiä)
1 iso sipuli
1 chilipalko
2-3 valkosipulin kynttä
1 kasvisliemikuutio tai kasvisfondia
mustapippuria rouheena
(suolaa maun mukaan)
loraus rypsiöljyä
3-4 dl vettä

Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuullota sipulit kattilassa öljytilkassa kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi, älä ruskista. Piko valkosipulin kynnet ja chili. Lisää kaikki aineet kattilaan. Kiehauta ja anna sitten hautua miedolla lämmöllä n.10 minuuttia.
Tämä satsi on neljälle.

Viereen ruisleipää.

submiesjns

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #57 : 20.10.2013, 16:12 »
Kiitoksia Glori!! Ilman muuta kätevämpi kun kaikkia reseptit on samassa ketjussa :D

Aino

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #58 : 20.10.2013, 17:14 »
Meillä aika tyypillistä arkiruokaa tehdään seuraavalla reseptillä (annoksesta syö nelihenkinen perhe illallisen, ja minä vielä parin päivän työlounaat):

Broilerin rintafilee paketti (3 filettä)
4 dl basmatiriisiä
1-2 sipulia
1 paprika
8dl vettä
(pari valkosipulin kynttä)
1 parsakaali
1-2 purkkia ananaspaloja
2 purkkia (4 dl) ruokakermaa

maustamiseen curria, valkopippuria ja yrttisuolaa, paistamiseen rutkasti kasvisöljyä


Pannulla kuumenneessa öljyssä kuullotetaan riisi, sipulisilppu ja viipaloidut paprikat. Lisätään mausteita ja vesi. Jätetään hautumaan kannen alle.

Parsakaalista kukinnot kiehumaan suolattuun veteen.

Viipaloi broilerin fileet ja paista pannulla kypsiksi, mausta.

Kun riisi on kypsää, lisää ruokakerma. Kaada vesi pois parsakaalista ja laita ne mukaan. (Tässävaiheessa pannun tilavuus ei meillä enää riitä, ja siirrän ruoan isompaan astiaan.) Broilerit sekaan ja lopuksi ananaspalat (mehu kaadettu lasiin ja juotu). Kaikki sikinsokin sekaisin, ja syömään!

Ruoan taika on valkopippurin, kerman ja parsakaalin suloinen liitto.  :love:


Poraaja

  • Vieras
Vs: Suuri reseptiketju
« Vastaus #59 : 20.10.2013, 19:11 »
Pari helppoa & nopeaa vaikkapa iltapalaksi.

1.

Ruisleipää (itse käytän ruispaloja)
Tonnikalaa öljyssä
Juustoraastetta
Margariinia
Sinappia
Mustapippuria

Sipaise leiville aavistus margariinia ja margariinin päälle sopiva kerros sinappia ja sinapin päälle tonnikalaa. Rouhi hieman mustapippuria ja kata juustoraasteella. Lämmitä leivät uunipellillä 225 asteessa ~15 minuuttia, tai kunnes juusto on sopivasti sulanutta. Nauti oluen tai siiderin kera!

2.

1 kpl Ranskanleipä
1 prk Tonnikalaa tomaattikastikkeessa
1 prk Kermaviiliä
1 rkl Ketsuppia
1 tl Timjamia
1/4 tl Valkopippuria
Juustoraastetta

Sekoita kulhossa tonnikala, kermaviili, ketsuppi ja mausteet. Viipaloi ranskanleipä. Levitä kermaviili-tonnikala sotku leipäviipaleille ja kasaa päälle juustoraastetta. Lämmitä uunipellillä 225 asteessa ~15 minuuttia tai kunnes juusto on soppelisti sulaa. Syö pois.

Makoisia syysiltoja!